60.000 minder plastic bekers bij NS dankzij korting op koffie

Volgens de Nederlandse Spoorwegen heeft het sinds oktober 60.000 plastic bekers bespaard. Dit komt dankzij de invoering van een korting op koffie en thee op het station.

Vanaf oktober ontvangen treinreizigers 25 cent korting op warme dranken, mits zij deze afhalen met een herbruikbare beker. Met hulp van deze korting wilt de NS de afvalhoop op stations tegengaan. Tegelijkertijd wilt het een bijdrage leveren aan een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

In drie maanden tijd is ruim 60.000 keer een warme drank in meegenomen bekers getapt. Hiermee zijn dus hetzelfde aantal plastic drinkbekers bespaard van de afvalhoop.


Wist je dat een coffee-to-go ondanks zijn kartonnen uiterlijk niet te recyclen is? Het materiaal bevat coating zodat het karton niet doorweekt raakt. Investeer daarom eenmalig in een thermosfles of herbruikbare koffiebeker en bewaar hem in je tas of in de auto.

De korting op coffee-to-go is verder geen onbekend fenomeen: internationale koffiezaken hebben hier de afgelopen jaren ook al enorme hoeveelheden afval mee bespaard.

Lees hier meer over herbruikbare alternatieven voor wegwerpproducten:

> Praktische stappen richting een plastic-vrij leven

Lees ook: